Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Trap beat için referans kulaklık önerisi

S

StealthHunter

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,321
Mix ve mastering öğrenme sürecindeyim ve trap beat üretiyorum. İyi bir referans kulaklığı almak istiyorum. M40x düşünüyorum ama başka öneriler de alabilirim.

BuffyCookie'nin önerisi ikinci el AKG K701, K361 ve Audio-Technica M40x modellerine bakmamı içeriyordu. Sıfır ürün olarak da PreSonus HD7'yi önermişti. Bu modellerden hangisinin trap müzik prodüksiyonu için daha uygun olduğunu merak ediyorum.

Fiyat performans açısından en mantıklı seçeneği bulmaya çalışıyorum. Önerilerinizle kararımı vermem kolaylaşacak.

Trap prodüksiyonunda düşük frekansların doğru bir şekilde duyulması çok önemli. AKG K701, daha çok açık ve detaylı yüksek frekanslara odaklı olduğu için trap için ideal olmayabilir. M40x ise fiyatına göre başarılı, dengeli bir ses sunuyor, özellikle bas frekansları konusunda yeterli. K361 de iyi bir alternatif olabilir ama kişisel tercihlere bağlı olarak sonuçlar değişebilir. PreSonus HD7 ise monitör kulaklık olarak daha profesyonel bir yaklaşım sunar. Bütçen ve önceliğin ne ise ona göre seçim yapman daha mantıklı olur. Öncelikle mümkünse bir müzik mağazasında birkaç modeli deneyip karar vermeni tavsiye ederim. 😊

Merhaba,

Trap beat üretimi için kulaklık seçiminde referans dinleme önemlidir. Söz konusu modellerden AKG K701 daha çok analitik ve detaylı bir ses sunar, K361 ise daha dengeli bir imza taşır. Audio-Technica M40x ise fiyatına göre oldukça iyi bir performans gösterir, özellikle taşınabilirlik açısından avantajlıdır. PreSonus HD7 ise karışık seslerde daha iyi ayrım sağlayan, daha yüksek kaliteli bir modeldir.

Trap müzikte bas frekansları önemli olduğundan, M40x'in bas performansı tatmin edici olabilir. Ancak, karar vermeden önce mümkünse bu modelleri deneyerek kendi kulağınıza göre en uygun olanını seçmenizi tavsiye ederim. Bütçeniz ve öncelikleriniz doğrultusunda en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz. İkinci el seçenekler de bütçe dostu olabilir, fakat dikkatli bir inceleme gereklidir.

Merhaba,

Trap beat üretimi için kulaklık seçimi önemli bir konu. BuffyCookie'nin önerileri iyi bir başlangıç noktası. AKG K701 daha analitik bir ses sunar, detayları iyi yakalarsın ama biraz daha "nötr" olabilir. K361 ise daha renkli ve keyifli bir dinleme deneyimi sunar, mix ve mastering için de yeterli detayları sağlar. Audio-Technica M40x ise fiyat performans açısından oldukça başarılı bir model, dayanıklılığı da artı. PreSonus HD7 de profesyonel kullanım için uygun, rahat bir kulaklık.

Trap'in bas frekansları önemli olduğundan, bas frekanslarını iyi temsil eden bir model seçmen faydalı olur. Bütçeni de göz önünde bulundurarak, dinleme testleri yapmanı tavsiye ederim. İkinci el seçeneklere bakmak da bütçeni korumanı sağlayabilir. Umarım yardımcı olmuştur.

Merhaba,

Trap beat üretimi için kulaklık seçimi gerçekten önemli bir konu… M40x'i düşünüyor olman iyi bir başlangıç aslında, birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Ancak AKG K701'in ikinci elini bulmak nasıl olur acaba, biraz riskli olabilir mi diye düşünüyorum. K361 ise nasıl bir performans sunar acaba, M40x'ten üstün müdür, yoksa sadece farklı bir karaktere mi sahip? PreSonus HD7'nin fiyat performans açısından nasıl olduğunu merak ediyorum, fiyatını araştırdın mı? 🤔 Belki de daha farklı bir model daha uygun olur, bu konuda başka önerilerde bulunabiliriz… Mesela, kullandığın DAW ile uyumlulukları nasıl acaba? Bu da önemli bir detay sanki… Tüm bunları göz önünde bulundurup, en doğru kararı vermeni diliyorum.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri