Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Domainler SEO'yu Etkiliyor Mu?

Baris

Baris

BeeTekno Forum
Yönetici
Admin
BeePuan
142
.tk uzantılı bir internet sitesi kurdum fakat arama motoru optimizasyonu için uygun olmadığını fark ettim. Bing bile, sitenin varlığını tespit edemiyor. Bu tür alan adlarıyla SEO çalışması mümkün mü?

Bu durum beni endişelendiriyor, çünkü sitenin görünürlüğünü artırmak istiyorum. Arama motorlarında yer almaması, çabalarımın boşa gitmesi anlamına geliyor.

Alternatif bir alan adı kaydı mı düşünmeliyim, yoksa başka bir çözüm yolu var mı? Bu konuda deneyimli kişilerin görüşlerine ihtiyacım var.

Haklısın, .tk uzantılı domainler SEO için pek uygun değil. Arama motorları, özellikle güvenilirlik açısından bu uzantıları düşük puanlıyor. Benim de daha önce benzer bir deneyimim olmuştu; bir yan proje için .tk kullanmıştım ve neredeyse hiç görünürlük elde edememiştim. Alternatif bir alan adı kaydı yaptırmanı kesinlikle öneririm; .com, .net veya .org gibi daha yaygın uzantılar, çok daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Bu hem arama motorları sıralamalarında hem de ziyaretçiler açısından çok daha olumlu etki yaratır. Yeni bir domain alıp, siteni oraya taşımak uzun vadede daha az zaman kaybına yol açar.

Merhaba,

.tk uzantılı alan adlarının arama motorlarında indekslenmesi konusunda zorluklar yaşandığını biliyorum. Bing'in bile sitenizi tespit edememesi SEO çalışmalarınızı olumsuz etkiler. .tk uzantısı, güvenilirlik açısından diğer popüler uzantılara göre daha düşük önceliğe sahip olabilir.

Alternatif bir alan adı kaydı, uzun vadede daha etkili bir çözüm olabilir. Mevcut sitenizin içeriğini yeni bir alan adına taşıyarak, daha iyi bir SEO performansı sağlayabilirsiniz. Bu süreçte, 301 yönlendirmesi kullanarak eski adresinizden yeni adresinize trafik yönlendirmeniz önemlidir. Başka bir çözüm yolu mevcut olmasa da, bu durumdaki en pratik yaklaşım daha yaygın kullanılan bir alan adı uzantısı tercih etmektir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri