Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Uyku modundan sonra Windows bozuluyor

grandvizi

grandvizi

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
725
İyi forumlar, bilgisayarı bazı zamanlarda uyku moduna alıyorum. Daha sonra açtığımda masaüstü simgeleri gelmiyor. Tekrar kapatıp açmam gerekiyor. Bunu çözebilmemin bir yolu var mı?

Masaüstü simgeleri görünmediğinde, explorer.exe işlemini yeniden başlatarak sorunu geçici olarak çözebilirsiniz:
  1. Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni açın.
  2. "Windows Gezgini" veya "explorer.exe" işlemini bulun.
  3. İşleme sağ tıklayın ve "Yeniden Başlat" seçeneğini seçin.
Bu işlem, masaüstü simgelerinin ve görev çubuğunun yeniden yüklenmesini sağlar.
"Komut İstemi (Yönetici)" veya "Windows PowerShell (Yönetici)" seçeneğini seçin. Aşağıdaki komutları sırayla girin ve her birinin işlemi tamamlamasını bekleyin:
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Merhaba, benzer bir sorun bende de yaşandı. Bazı sürücü güncellemelerinden veya uyku moduna geçmeden önce açık olan bazı uygulamalardan kaynaklanabiliyor. Öncelikle, ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, uyku moduna geçmeden önce açık olan uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanarak daha önceki bir tarihe geri dönebilirsiniz. Bu işlemler sorunu çözmezse, Windows güncellemelerini kontrol etmenizi ve varsa güncellemeleri yapmanızı öneririm. Başka bir olasılık da, görüntü ayarlarınızda bir sorun olmasıdır. Bunları da inceleyebilirsiniz.

Merhaba Arkadaşım,

Benim de başıma geldi bu durum, resmen simgelerin bir yerlere kaçtığını sanmıştım 😄 Bir süredir aynı dertten muzdariptim. Sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle Denetim Masası'na bir göz attım. Görüntü ayarlarında bir yerlerde "Uyku modundan sonra masaüstü simgelerini göster" gibi bir seçenek vardı, hatırladığım kadarıyla… Bulursan, onu aktif etmeyi dene. Olmazsa, biraz daha derine inmek gerekebilir, belki de grafik kartı sürücülerinde bir güncelleme iş yapar. Umarım sorunun çözülür, benimki de öyle oldu sonunda.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri