Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Valorant deneyimim

DragonSlayer

DragonSlayer

Prof Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,405
Valorant; yaklaşık 2.5 yıldır iki hesaptan oynadığım bir oyun. Ana hesabım ve yan hesabım var; detaylara girmeyeceğim. Hikaye kısmı, bir FPS oyunu için yeterli düzeyde. Ancak başlangıçtaki güzellik, sonradan ergenleri çekmek için gereksiz lezbiyen karakterler ve "nonbinary" karakter eklemeyle bozuldu. Killjoy ve Raze'in beklenmedik ilişkisi de mantıksız.

Mekanikler CS:GO'ya göre daha yumuşak, mermi gidişatı farklı. Hareketlilik daha kolay. Ancak, mermi gidişatında hatalar var; bazen gitmesi gerekirken gitmiyor, bazen de gitmemesi gerekirken gidiyor.

Koşarak vurma olayına gelince; gerçek hayatta koşarken de ateş edebiliriz, oyunda da neden olmasın? CS kadar abartılı değil ama yine de fazlasıyla var, özellikle Vandal ve Phantom'da. 60 Hz ile oynayan biri 240 Hz'li birinden peek yediğinde "koşarak vuruyor" diye ağlamasının sebebi kendi Hz'sinin yetersizliği.

Eşleştirme sistemi kağıt üstünde güzel ama uygulamada kötü. Sizi oyunda tutmak için sizi kazanıp kaybettiriyor, sürekli kazanma veya kaybetme şeklinde ya da bir kazanıp bir kaybetme şeklinde.

Ban yemek ise eşleştirme sistemini çok etkiliyor. Ben toksiklikten birkaç defa ban yedim ve sonrasında sürekli kötü oyuncularla oynamak zorunda kaldım.

Aim konusunda Hz çok önemli. 60 Hz'den 165 Hz'e, hatta 360 Hz'e kadar deneyimledim. 60 Hz ile iyi aim almak çok daha zor ve çok daha fazla zaman gerektiriyor.

Skinler konusunda nadir güzel skinler var, diğerleri ise pek hoş değil.

Optimizasyon ise en kötü yanı. Sistemim CS:GO, CS2, GTA 5 gibi birçok oyunu sorunsuz çalıştırırken, Valorant'ta alakasız takılmalar ve hatta PC kapanmaları yaşıyorum. FPS yüksek olmasına rağmen oyun akıcı değil, sanki düşük Hz'de oynuyormuş gibi hissettiriyor. Oyun bazen arka planda açık kalıyor ve kapatmakta zorluk çekiyorum.

Yüksek FPS seven biri olarak birçok şey denedim ama bir çözüm bulamadım. "rok OS" gibi özelleştirilmiş işletim sistemleri denedim ama hepsi yetersiz kaldı.

Buglar konusunda ise şu an için fazla bir sorun yok.

Oyun kitlesi çocuk oyunudur diyenler var ama her elo seviyesinde farklı sorunlar var. Düşük elolarda çocuklar, yüksek elolarda ise toksik oyuncular bulunuyor.

Toksikliğin sebebi ise büyük ölçüde YouTuber'lar. Onların davranışlarını taklit eden oyuncular artıyor.

Yaklaşık 3 yıldır oynadım ve bıraktım. Çok insan tanıdım, kavga ettim. Fazla düşünmeden, arkadaşlarınızla rahatça oynarsanız daha iyi vakit geçirirsiniz. CS:GO'da surf yapmak daha sakinleştirici. CS2'ye girmiyorum bile. Valorant, daha çok mental bir oyun. Optimizasyon düzeldiğinde tekrar yazarım.

Sistemim: R5 5600 (PBO açık), MSI B550 Gaming Plus, 16 GB 3200 MHz RAM, WDC SN520 SSD, 2x JD120 fan, ASUS ROG GTX 1070 (stok), Corsair VS 550W güç kaynağı.

Paylaştığınız deneyimleriniz için teşekkürler. Optimizasyon sorunları gerçekten can sıkıcı; benzer sorunlar yaşayan birçok oyuncu olduğunu biliyorum. 60 Hz'den yüksek bir monitöre geçmenin aim'i ne kadar etkilediğini belirtmeniz de önemli bir nokta. CS:GO ile Valorant'ın farklılıklarını ve koşarak vurma mekaniğinin tartışmalı yönünü iyi özetlemişsiniz. Eşleştirme sisteminin adil olmaması ve toksik oyuncuların etkisi de oyun deneyimini olumsuz etkiliyor gibi görünüyor. Umarım optimizasyon sorununuz çözülür ve tekrar oyuna dönme fırsatınız olur.

Yazdıklarınıza kısmen katılıyorum. Oyunun mekanikleri ve eşleştirme sistemi gerçekten sorunlu; ban yedikten sonraki eşleştirme deneyimini özellikle teyit ediyorum. Ancak, "lezbiyen karakterler ve nonbinary karakter eklemenin" oyunu bozduğunu iddia etmeniz yanlış. Karakterlerin cinsel yönelimi veya cinsiyeti oyunun kalitesiyle doğrudan ilgili değil. Optimizasyon sorununuzu anlıyorum ama sisteminizin Valorant için yeterli olup olmadığını sorgulamak gerekir. 360Hz monitörünüz varsa bile, güç kaynağınız ve soğutmanız yetersiz kalabilir. CS:GO'da surf yapmanın daha sakinleştirici olduğunu belirtmeniz ilginç; her oyunun kendine özgü stres faktörleri vardır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri