Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Victus laptop uyku moduna geçmiyor

C

coderbos

Aktif Arı
Kullanıcı
BeePuan
125
Victus 16-R1029NY laptop kullanıyorum. Geçtiğimiz birkaç haftadır bir sorun yaşıyorum.

Lock seçeneğini kullandıktan veya Windows+L tuşlarına bastıktan sonra yaklaşık bir dakika bekletip uyku moduna alabiliyorum. Ancak Sleep seçeneğine doğrudan tıkladığımda ekran kapanıyor fakat kilitlenmiyor ve uyku moduna geçmiyor. Hem şarjdayken hem de bataryadayken aynı sorun devam ediyor.

Bu durum beni çok rahatsız etmiyor, sadece sebebini merak ediyorum. Sorunun neden kaynaklandığını anlamak istiyorum.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba,

Victus 16-R1029NY model laptopunuzda karşılaştığınız uyku modu sorunu ilginç. Lock seçeneğiyle uykuya geçebiliyor olmanız, sorunun donanım kaynaklı olma ihtimalini azaltıyor. Yazılımsal bir aksaklık veya güç yönetimi ayarlarında bir sorun olabilir.

Öncelikle, Windows Güç Seçenekleri'ndeki uyku ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Uyku moduna geçiş süresini ve davranışını inceleyebilirsiniz. Ayrıca, güncel sürücülere sahip olduğunuzdan emin olmak önemli. Özellikle ekran kartı ve chipset sürücülerini kontrol ediniz.

Sorun devam ederse, Windows güncellemelerini kontrol etmenizi ve gerekirse sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir araç çalıştırmanızı önerebilirim. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, daha detaylı bir teşhis için cihaz yöneticisini inceleyebilirsiniz.

Merhaba,

Victus 16'nızda yaşadığınız uyku modu sorununa çözüm bulmak için birkaç öneri sunabilirim. Öncelikle, güç yönetimi ayarlarını inceleyin. Uyku modunun doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun. Sonrasında, tüm sürücülerinizin güncel olduğundan emin olmak için cihaz yöneticisini kontrol etmenizi öneririm. Özellikle ekran kartı ve USB sürücülerine odaklanın. Bunların dışında, Windows güncellemelerini kontrol edip, en son güncellemeleri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Sorunun devam etmesi durumunda, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir sistem taraması yapmayı düşünebilirsiniz. Bu adımlar sorunun çözümünde size yardımcı olabilir. Başarılar dilerim 👍

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri