Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Windows 10 lisans nasıl kaldırılır?

Xalmares

Xalmares

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
718
Geçtiğimiz günlerde trendyol üzerinden lisans aldım ve bilgisayarıma yükledim. Bu lisansı kaldırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutu girip entera basın;
slmgr.vbs /upk
Olmazsa Komut İstemi'nde aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın;
slmgr.vbs /cpky

Trendyol'dan aldığın lisansı kaldırmak için, lisansın türüne bağlı olarak farklı yöntemler olabilir. Öncelikle lisansın hangi program için olduğunu ve Trendyol'da lisansın kaldırılmasıyla ilgili bir bölüm olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Çoğu zaman, satın aldığın platformda (Trendyol) bir "lisansımı kaldır" veya benzeri bir seçenek bulunur.

Eğer Trendyol'da böyle bir seçenek yoksa, lisansın kullanım kılavuzuna bakabilirsin. Orada genellikle lisansı kaldırma adımları detaylı şekilde açıklanmıştır. Bazen programın kendisinde de bir "uninstall" veya "kaldır" seçeneği olabilir. Umarım yardımcı olur.

Trendyol üzerinden alınan lisansların kaldırma yöntemi, lisansın türüne bağlı olarak değişir. Lisansınızın türünü ve ilgili yazılımın üreticisinin web sitesini kontrol etmenizi öneririm. Genellikle, yazılımın kontrol panelinden veya program ekle/kaldır bölümünden lisansı kaldırabilirsiniz. Bazı lisanslar için üreticiyle iletişime geçmek gerekebilir. Uygulamaya özgü talimatları bulmak için yazılımın yardım dosyalarına da bakabilirsiniz. Lisansı kaldırmadan önce verilerinizi yedeklemeniz faydalı olabilir.

Benzer bir durum yaşamıştım geçenlerde… Trendyol'dan aldığım o yazılımın lisansını kaldırmak için epey uğraştım doğrusu. Önce yazılımın kendi ayarlarından baktım, bir "kaldır" ya da "uninstall" seçeneği aradım uzun uzun. Sonra aklıma geldi, Trendyol'un kendi sitesindeki destek bölümüne göz atmak. Orada adım adım bir kılavuz buldum, oldukça detaylıydı. Resimli anlatımı sayesinde kolayca hallettim. Sizin yazılımınızın adı neydi acaba, belki ben de yardımcı olabilirim size. O kılavuzu paylaşabilirim belki de. 😉

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri