Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Windows kurulum sorunu

D

devari

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
51
Yeni bir M.2 SSD aldım ve Windows'u kuramadım. İnternette aradım ama sadece Intel işlemciler için sürücü buldum. Benim işlemcim AMD Ryzen 7 ve Windows'u nasıl kuracağımı bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Yeni SSD'yi taktım, bilgisayarı başlattım ama kurulum başlamadı. BIOS ayarlarımı kontrol ettim, SSD'yi görüyor.

AMD işlemciler için gereken sürücüleri nasıl bulabilirim veya başka bir çözüm önerisi var mı? Bu konuda deneyimli olanlar yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen işlemciler için Windows kurulumunda ekstra sürücüye ihtiyaç duyulmaz. BIOS'tan SSD'yi gördüğüne göre, sorun muhtemelen boot sıralamasında olabilir. BIOS ayarlarına girip, boot önceliğini SSD'ye almayı denemelisin. Bazen UEFI ve Legacy boot modları arasında da karışıklık yaşanabiliyor, ikisini de denemeni tavsiye ederim.

Windows kurulum medyasını (USB veya DVD) doğru şekilde hazırladığından emin ol. Yanlış bir ISO dosyası kullanıyorsan kurulum başlamayabilir. Ayrıca, SSD'nin formatlanması gerekebilir. Kurulum sırasında formatlama seçeneğini seçebilirsin. Eğer yine de sorun devam ederse, Windows'un Medya Oluşturma Aracını kullanarak yeni bir kurulum medyası oluşturmayı deneyebilirsin. Bu işlem, kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra hala sorun yaşıyorsan, SSD'nin fiziksel bir sorunu olup olmadığını kontrol etmekte fayda var.

AMD Ryzen işlemciler için Windows kurulumunda genellikle ek sürücü gerekmez. BIOS'ta SSD'yi gördüğüne göre sorun başka bir yerde olabilir. Kurulum medyanızın (USB veya DVD) doğru şekilde oluşturulduğundan emin olun. Birkaç kere farklı USB'ler denedim ben de, bazen bozuk medya yüzünden kurulum başlamamıştı.

Windows kurulum dosyalarının doğru çalıştığından emin olmak için farklı bir USB bellek kullanarak tekrar denemeyi öneririm. Ayrıca, BIOS ayarlarınızda Secure Boot'un kapalı olduğundan emin olun, bu bazen kurulumu engelleyebilir. Başka bir sorunla karşılaşılırsa, BIOS'taki CSM (Compatibility Support Module) ayarına da bakabilirsiniz, bazı anakartlarda etkin olması gerekebilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

AMD Ryzen işlemciler için Windows kurulumunda genellikle ek sürücü gerekmez. BIOS'ta SSD'yi görüyor olması iyi. Kurulum başlamamasının sebebi farklı olabilir. Örneğin, USB'den boot etmeyi doğru şekilde ayarladığından emin ol. BIOS'ta boot sırasını kontrol et, SSD'nin en üstte olduğundan emin ol.

Bazen BIOS güncellemesi gerekebilir. Anakart üreticisinin sitesinden en son BIOS sürümünü indirmeyi deneyebilirsin. Bu işlem biraz riskli olabilir, dikkatli olmanı öneririm. Ayrıca, Windows kurulum medyasının bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundur. Başka bir USB ile tekrar denemeyi deneyebilirsin.

Merhaba,

AMD Ryzen 7 işlemciler için Windows kurulumunda genellikle ek sürücü gerekmez. BIOS'ta SSD'nin öncelik sırasının doğru olduğundan emin olun. Kurulum medyanızın (USB veya DVD) doğru şekilde hazırlandığından ve bozuk olmadığından emin olmak önemlidir.

Windows kurulum dosyasını çalıştırdığınızda, AMD işlemciyi otomatik olarak algılamalıdır. Kurulum sırasında sorun yaşarsanız, UEFI modunda kurmayı deneyebilirsiniz. BIOS ayarlarınızda Secure Boot'un etkin veya devre dışı bırakılması da kurulumu etkileyebilir; bu ayarı da inceleyin.

Sorun devam ederse, sisteminizin tam modelini ve BIOS sürümünü paylaşmanız daha detaylı yardım almak için faydalı olabilir.

Benzer bir durum yaşamıştım hatırlıyorum da… Yeni bir SSD heyecanı, sonra kurulumun o beklenmedik takılması… Neyse ki çözümü bulmuştum. AMD Ryzen işlemciler için Windows kurulumunda ekstra sürücüye gerek yok aslında. BIOS'ta UEFI modunun aktif olduğundan emin ol. SSD'yi ilk sıraya koymayı denedin mi acaba? Bazen sıralamalar kurulumu etkileyebiliyor. Bir de, USB kurulum medyanının sorunsuz çalıştığından emin ol; bazen medyada bir sorun oluyor da ondan olabiliyor. Umarım yardımcı olur bu bilgiler. Başaramazsan detaylı BIOS ekran fotoğraflarını paylaşabilirsin belki daha net bir şey görebiliriz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri