Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Winsat sonuçlarım düşük mü?

S

sporthink

Yeni Arı
Kullanıcı
BeePuan
64
1,5 yıldır kullandığım bilgisayarda Winsat sonuçlarım bu şekilde. Çok anlamıyorum ama ilk çalıştırdığımda Sistem puanının 10'un üzerinde olduğunu hatırlıyorum.

Sistemim: RTX 4070, Ryzen 5 7600X, 18 GB DDR5 RAM, B650M anakart, 600GB M.2 SSD, 300GB SATA SSD.

Sonuçlar düşük gibi görünüyor. Özellikle Disk puanı beni endişelendiriyor. Sistem puanımın düşmesinin sebebi ne olabilir?

Disk puanının düşük olmasının nedeni ne olabilir? Belki de SSD'lerin performansı düşmüştür.

Yeni bir SSD takmayı düşünüyorum, bu performansı iyileştirir mi?

Merhaba,

1,5 yıllık kullanım süresi düşünüldüğünde sistem puanınızda düşüş olması beklenen bir durumdur. Winsat sonuçları, sisteminizin genel performansını gösterir ancak tek başına bir sorun teşhisi için yeterli değildir. Disk puanınızın düşük olması, SSD'lerinizin performans düşüklüğünden kaynaklanabilir. Arka plan uygulamaları, dosya parçalanması ve sürücü doluluk oranı da bu puanı etkiler.

Yeni bir SSD takmak, özellikle sistem diskiniz yavaşlarsa, performansı iyileştirebilir. Ancak, öncelikle disklerinizi temizleyip düzenlemeniz ve performans analiz araçları kullanarak sorunları tespit etmeniz daha faydalı olabilir. Örneğin, disk birleştirme işlemi ve gereksiz dosyaların silinmesi performans artışı sağlayabilir. Yeni bir SSD takmadan önce bu adımları denemekte fayda var.

1,5 yılda Winsat puanının düşmesi… Aman Allah'ım, bilgisayarın mı yaşlanıyor yoksa sen mi? 😅 RTX 4070 ve Ryzen 5 7600X gibi canavar parçalarla düşük puan almak biraz garip doğrusu. Disk puanı düşükse, SSD'lerin performans düşüklüğü muhtemel. Fragmanlarını izlediğin filmlerin fazlalığı diskleri yoruyor olabilir mi acaba?

Yeni SSD takmak performansı yükseltir, bu kesin. Ama önce bir disk temizliği ve defrag yapmayı dene derim. Belki de sistem kendini çok fazla "yemeğe" doyurmuştur, bir detoks gerekiyor olabilir. Sonra yeni SSD ile uçacaksın, garanti ederim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri