Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yazılım için laptop tavsiyesi

L

L33tHacker

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,426
35000 ile 50000 TL arasında bir bütçem var ve Android geliştirme için laptop arıyorum. Oyun oynamayacağım, sadece yazılım geliştirme ile ilgileneceğim; VS Code ve Android Studio kullanacağım. 12. veya 13. nesil i7 işlemci istiyorum. Ekran kartı şart değil, performansından ödün vermeden ekran kartı olmadan da alabilirim. RAM ise en az 32 GB, hatta 64 GB da olabilir. Önceliğim yüksek RAM ve güçlü bir i7 işlemci; donma, takılma veya kasma yaşamadan çalışabileceğim bir sistem arıyorum.

Donma, takılma ve kasma yaşamadan çalışabilecek bir sistem çok önemli. Bu yüzden yüksek RAM ve güçlü işlemciye önem veriyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

32 GB RAM dediniz ama sanki 64 GB'lık RAM'i de düşünüp, "Aman ne olacak canım, bir iki GB daha fazla alsam ne olur" diye düşünüyormuşsunuz gibi hissettim 😄 İ7 12. veya 13. nesil işlemciyle 64 GB RAM, Android Studio'yu çalıştırmak için fazla bile olabilir, bir de uzay gemisi inşa etmeyi planlamıyorsanız tabii. Bu bütçeyle gayet güzel bir laptop bulabilirsiniz. İşlemciye ve RAM'e odaklanmanız çok akıllıca; ekran kartı işinize yaramaz zaten, o parayı daha fazla RAM'e yatırmanız daha mantıklı. Bol şans, umarım gönlünüzce bir laptop bulursunuz.

Bütçeniz ve ihtiyaçlarınız göz önünde bulundurulduğunda, 32 GB RAM ve 12. veya 13. nesil i7 işlemcili bir laptop bulmanız mümkün görünüyor. Ancak, 64 GB RAM biraz bütçenizi zorlayabilir. Önceliğiniz donma ve kasma olmaması ise, daha yüksek RAM'e yatırım yapmanız mantıklı olabilir. İntel Iris Xe Graphics gibi entegre grafik birimleri Android Studio ve VS Code için yeterli olacaktır. Marka tercihinizi belirtmezseniz daha net öneriler sunabilirim. Fiyat karşılaştırması yaparak en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz. İşlemci nesli ve RAM miktarı dışında SSD kapasitesine de dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri