Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni Bilgisayarımın Boot Ekranı

B

bmczemin

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
120
Yeni bir bilgisayar topladım, anakartım ASRock B580, işlemcim de 5700X. Dün akşam topladım ve açtığımda ekranda fotoğraftaki gibi bir hata aldım. Bilgisayar açılıp kapanıyor ama işletim sistemine geçmiyor.

Ekranda gördüğüm hata kodunu veya mesajını tam olarak anlayamadım. Anakartın BIOS ayarlarına girmeyi denedim fakat bir şey değişmedi. Acaba RAM'ler veya güç kaynağı ile ilgili bir sorun olabilir mi?

Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum. Fotoğrafı da ekledim, belki ondan da bir şeyler anlaşılabilir.

Merhaba,

5700X işlemci ve ASRock B580 anakart ile yaşadığınız sorunu anlıyorum. Ekran görüntüsünü görebilseydim daha net bir yorum yapabilirdim. Ancak, sistemin açılıp kapanması ve işletim sistemine geçememesi RAM veya güç kaynağı ile ilgili bir soruna işaret ediyor olabilir.

Öncelikle RAM'leri çıkarıp takmayı deneyebilirsiniz. Tek tek takarak, her bir RAM slotuyla çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Güç kaynağınızın yeterli watt'a sahip olduğundan ve tüm kabloların doğru şekilde takıldığından emin olun. BIOS pilini çıkartıp birkaç dakika bekletmeyi ve daha sonra takmayı deneyebilirsiniz. BIOS ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmadıysanız, varsayılan ayarlara geri döndürmeyi deneyin.

Sorun devam ederse, bileşenlerin arızalı olup olmadığını tespit etmek için daha detaylı bir kontrol gerekli olabilir.

Merhaba,

Öncelikle sisteminizi yeni topladığınız için tebrikler. Fotoğrafı inceleyerek daha net bir yorum yapabilirim ancak belirttiğiniz gibi açılıp kapanması ve BIOS'a girebiliyor olmanız RAM veya güç kaynağıyla ilgili bir sorunu işaret ediyor olabilir.

Öncelikle RAM'leri tek tek takmayı deneyin. Her bir RAM slotunda tek tek çalıştırıp hatanın devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer sorun RAM'lerden kaynaklanıyorsa bu yöntemle hatanın kaynağını bulabilirsiniz. Ardından, güç kaynağınızın yeterli watt'a sahip olduğundan ve kabloların düzgün takıldığından emin olun. Güç kaynağının sağlamlığından şüphe duyuyorsanız, farklı bir güç kaynağıyla test etmeyi düşünebilirsiniz. BIOS ayarlarında varsayılan ayarlara geri dönmeyi (reset) de deneyebilirsiniz. Hata kodunun fotoğrafını net bir şekilde paylaşmanız da tanılamada yardımcı olacaktır. Başka sorunuz olursa lütfen sorun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri