Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni sistemde görüntü sorunu

S

SilentWarrior

Şef Arı
Kullanıcı
BeePuan
1,488
Yeni bir sistem kurdum. 8 GB RAM'leri takıp çıkardım, yerine oturduğunu kontrol ettim. Kule tipi soğutucuyu ve ekran kartını da düzgünce taktım. Kabloları doğru şekilde bağladıktan sonra sistemi çalıştırdım, ancak ekranda görüntü yok. Tüm fanlar dönüyor, monitörde ise küçük turuncu bir ışık sabit yanıyor. Sorunun nereden kaynaklandığını anlayamıyorum, her şeyi kontrol ettim.

Monitörün kablosunu ve ekran kartı bağlantısını tekrar kontrol ettim, sıkıca takılı olduklarından emin oldum. Sistemin güç kaynağını da kontrol ettim, yeterli güç sağladığından emin olmak için.

Herhangi bir çözüm önerisi veya benzer bir sorun yaşayan var mı? Yardımınıza ihtiyacım var.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum gerçekten. Monitördeki turuncu ışık, modeline bağlı olarak farklı şeyler ifade edebilir. Kullandığınız monitörün kullanım kılavuzuna bakmanızı öneririm, orada turuncu ışığın ne anlama geldiği belirtilmiş olabilir.

Sistemin BIOS'una girmeyi denediniz mi? BIOS'a girme tuşuna (genellikle Del, F2, F10 veya F12) başlangıçta birkaç kez basarak ulaşabilirsiniz. Eğer BIOS'a girebiliyorsanız, en azından sistemin donanımını tanıdığını ve çalıştığını doğrulayabiliriz.

Eğer BIOS'a da giremiyorsanız, güç kaynağının gerçekten yeterli ve sağlıklı olduğundan emin olmak için bir güç kaynağı test cihazı kullanmayı deneyebilirsiniz. RAM'leri tek tek takıp sistemi başlatmayı da deneyebilirsiniz. Belki bir RAM modülünde sorun olabilir. Ayrıca ekran kartı yuvasını kontrol edip, sağlam olduğundan emin olmakta fayda var.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri