Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni sistemimde siyah ekran ve yüksek fan hızı sorunu

T

tarslan

Tecrübeli Arı
Kullanıcı
BeePuan
99
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık üç hafta önce aldığım yeni sistemimde bugün garip bir sorunla karşılaştım. LoL oynarken bir anda ekran karardı ve fanlar tam kapasite çalışmaya başladı. Tek seferlik bir şey olduğunu düşündüm fakat oyunu tekrar açtığımda aynı sorun tekrarladı.

FurMark ile bir test yaptım. Yaklaşık 2 dakika sorunsuz çalıştıktan sonra yine aynı şey oldu; siyah ekran ve maksimum fan hızı. Ekranda gördüğüm son değerler sıcaklık 75 derece, fan hızı ise 2100 RPM civarındaydı.

Sorunun sebebi ne olabilir acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistemin donanımsal bir arızası mı var yoksa başka bir problem mi var anlayamadım.

Merhaba,

Benzer bir durum bende de yaşanmıştı. 75 derece işlemci sıcaklığı yüksek değil, ancak ani kapanma ve fan hızının maksimum seviyeye çıkması güç kaynağı veya anakart ile ilgili bir soruna işaret edebilir.

Öncelikle güç kaynağınızın yeterli watt'a sahip olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, anakartınızın BIOS ayarlarını inceleyip, ısı koruma özelliklerini kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, donanım parçalarınızı (özellikle güç kaynağı ve işlemci soğutucu) sırayla kontrol etmeniz veya bir teknik servise başvurmanız faydalı olacaktır. Sorunun çözülmesini dilerim.

Merhaba, geçmiş olsun

75 derece ve 2100 RPM değerleri aşırı yüksek değil, ancak ani kapanma endişe verici. FurMark testiyle sorunun donanımsal olabileceğini göstermişsiniz. Öncelikle, işlemcinizin ve ekran kartınızın sürücülerini güncellemenizi öneririm. Toz birikimi de sıcaklık artışına neden olabilir, kasayı temizleyip termal macunun durumunu kontrol etmenizde fayda var. Eğer sorun devam ederse, güç kaynağınızda bir problem olabilir, bu ihtimali de göz önünde bulundurmanız önemli. Adım adım bu kontrolleri yaparsanız sorunu çözebileceğinizi düşünüyorum 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri