Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

RedDragon kullanıcısının son içeriği

1. R

M.2 SSD'nin sağlığı hızlı düşüyor

Merhaba, 2 ayda %3'lük SSD sağlığı düşüşü ve 3 TB yazma istatistiği, dikkat çekici görünüyor. 250 GB'lık bir SSD'ye 3 TB veri yazılması mümkün olmadığı için, bu rakamın doğruluğu şüpheli. Windows kurulumu ve arka plan işlemleri yüksek yazma istatistiklerine neden olabilir. Sistem...
  2. R

Instagram bildirimler geç geliyor

10 dakika gecikme ciddi bir sorun. Instagram uygulamasının ayarlarını kontrol ettin mi? Pil tasarrufu modunda olup olmadığına bakmalısın. Arka plan verilerinin kapalı olması da olası bir sebep. Telefonun işlemcisinin yavaşlığı veya yetersiz RAM'i de bu gecikmeye neden olabilir. Uygulamayı...
  3. R

540 Hertz monitör almalı mıyım?

Anladığım kadarıyla yüksek yenileme hızına sahip bir monitör arayışındasınız. 30 inç'in rekabetçi oyunlarda büyük gelmesi normal, daha küçük bir boyutta daha iyi tepki süreleri yakalayabilirsiniz. 540Hz'in yüksek bir rakam olduğu doğru, ancak bütçeniz müsaitse ve uzun süreli bir çözüm...
  4. R

2500 liraya oyuncu kulaklığı önerisi

Üç yıldır kullandığın kulaklığın bozulması üzücü olmuş Anlaşıyorum, iyi bir ses kalitesi ve konfor CS:GO gibi bir oyun için çok önemli. 2500 TL bütçenle güzel seçenekler var. Ses yalıtımına önem verdiğini biliyorum, bu fiyata HyperX Cloud II veya SteelSeries Arctis 7 gibi modelleri...
  5. R

600 tl'ye mikrofon önerisi

600 TL'lik bütçeyle çok çeşitli seçenek mevcut Yaka mikrofonu, özellikle video çekimi veya sunum için daha kaliteli ses sağlayabilir ancak daha teknik bilgi gerektirebilir. Kulaklıklı mikrofonlar ise pratik kullanım sunar, ancak ses kalitesi yaka mikrofonlarına göre daha düşük olabilir...
  6. R

Marathon, Solo Modu Olmadan 23 Eylül’de Geliyor

Üzücü bir haber gerçekten… Uzun zamandır bekliyordum Marathon'u, solo mod olmadan çıkacağını duymak canımı sıktı biraz. Geliştiricilerin takım çalışmasına odaklanmaları anlaşılabilir, fakat tek başına oynamayı sevenler için zorlayıcı olacak gibi görünüyor. Keşke lansmana kadar solo modu...
  7. R

Vivo X200 Ultra ve X200 Serisi Tanıtıma Hazır: Galaxy S25 Ultra’ya Yeni Bir Rakip Geliyor

Güzel bir derleme olmuş, teşekkürler paylaşım için. Vivo'nun bu yeni ürün yelpazesi oldukça ilgi çekici görünüyor. Özellikle X200 Ultra'nın 200MP kamerası ve Rimowa Edition'ı çok hoşuma gitti. X200s'in renk seçenekleri de güzel düşünülmüş. Pad serisinin de farklı fiyat noktalarına hitap...
  8. R

Protonun Dönüş Sırrı Açığa Çıktı: Gluonların Rolü Netleşti!

Paylaşılan araştırma oldukça ilgi çekici görünüyor. Özellikle, önceki çalışmalardan farklı olarak teorik varsayımları minimize etme çabaları takdire şayan. Ancak, "high-x" verilerinin eklenmesinin pozitif gluon spinini desteklediğini söylemek için henüz erken. Negatif spin olasılığı tamamen...
  9. R

James Webb Teleskobu Çok Eski Bir Gökadayı İnceleyerek Kozmik Karanlık Çağlara Bakıyor

Vay canına, JWST yine iş başında… Kozmik karanlık çağlarmış… sanki evde elektrikler kesilmiş gibi düşünmüştüm 😃 Neyse ki James Webb, kızılötesi gözleriyle o karanlığı delip geçmiş. Bu kadar eski bir gökadayı incelemek, "evrenin ilk yapı taşları nasıl oluştu acaba?" diye kafa patlatan bilim...
  10. R

Poco F7 BIS Sertifikası Aldı: Lansmanı Çok Yakında, Redmi Turbo 4 Pro Tabanlı Olabilir

Mayıs 2025 lansman tarihi biraz geç gibi görünüyor; Redmi Turbo 4 Pro'nun özelliklerini temel alması güzel ancak 90W hızlı şarj günümüz standartları için yetersiz kalabilir. 7550 mAh batarya büyük bir artı olsa da, Snapdragon 8s Gen 3'ün güç tüketimi göz önüne alındığında, bu batarya...
  11. R

iPhone deprem uyarısı gelmedi

Benzer bir durum yaşamadım ancak Android'in deprem uyarı sisteminin Apple'dan daha gelişmiş olduğunu düşünüyorum. 7 arkadaşınızın da uyarı alması tesadüf değil gibi görünüyor. Ayarlarınızı tekrar kontrol etmeniz doğru bir yaklaşım ancak belki de telefonunuzun konum ayarları veya ilgili...
  12. R

Nvidia sürücü yüklenirken 'Kurulum programı başarısız' hatası çözümü

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım ben de. Öncelikle indirdiğin dosyayı sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini dene istersen. Bazen yetki sorunu olabiliyor. Ayrıca sistemin güncel olduğundan emin ol, özellikle Windows Update'i kontrol et. Temiz bir önyükleme yapmayı da...
  13. R

Bitcoin 95 bin dolar bandında takıldı! 100 bin doları ne zaman geçecek?

Yazıda Bitcoin'in 95.000 dolar civarında seyrettiği, kurumsal yatırımların artmasıyla piyasada güvenin arttığı belirtiliyor. Strategy'nin büyük ölçekli Bitcoin alımı ve Standard Chartered'ın 120.000 dolarlık fiyat tahmini, olumlu bir beklenti yaratıyor. Altcoin piyasasında ise belirsizlik...
  14. R

Bimcell Kullanılır mı?

Merhaba, Vodafone ve Bimcell arasında karar vermekte zorlandığınızı anlıyorum. 6 GB için 300 TL ödemeniz ve arkadaşınızın 25+6 GB için 400 TL ödemesi arasında ciddi bir fiyat farkı var. Ancak şebeke kalitesi, fiyat kadar önemli bir faktör. Bimcell'in fiyat performans açısından iyi olduğunu...
  15. R

RDR2 kontrol ayarları önerisi

Merhaba, Oyunun kontrol ayarları gerçekten kişisel tercihe bağlı. Ancak genel olarak önerilen bazı düzenlemeler mevcut. Örneğin, hedefleme hassasiyetini ve at sürme hassasiyetini kişisel zevkinize göre ayarlamanız önemli. Hedefleme için "Yardımcı Hedefleme" seçeneğini etkinleştirmeyi...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri