Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arama sonuçlarınız

1. Baris

ASUS Tuf F16 FX607VU-RL073W önerir misiniz?

selam, baktım senin merak ettiğin ASUS TUF Gaming F16 FX607VU-RL073W modeliymiş. Hemen net konuşayım: İşlemci: Intel Core 5-210H (8 çekirdek, 12 thread) günlük okul işleri ve LoL, Valorant, Minecraft, GTA V tarzı oyunlarda fazlasıyla yetiyor. Ekran kartı: RTX 4050 6 GB – DLSS 3 destekli...
  2. Baris

Aliexpress LED ışık aldım çalışmıyor ne yapmalıyım?

şunları kontrol edermisin lütfen ? Güç kaynağı (adaptör) en büyük şüpheli – LED şerit + kontrol kutusunun etiketinde yazan Volt-Amper değerini teyit et. – Boşta doğru voltaj verse bile yük altında düşük akım veriyor olabilir . – Elimdeki ikinci bir adaptör (aynı V, yüksek A) ile denersem ışık...
  3. Baris

50-70 bin tl arası beyaz renk bilgisayar toplamak istiyorum yardımcı olurmusunuz

Merhaba senin icin bazi sistemleri inceledim asagida yaziyorum sana guncel fiyatlarla neleri alabilirsin tabi fiyatlar degisiklik gosterebilir simdiden kusurabakma. | Parça | Model – Beyaz | Yaklaşık TL | | --------------- |...
  4. Baris

mimarlık öğrencisi için laptop

Merhaba, 50-70 bin TL bandında Lumion-Revit-AutoCAD-Vray gibi mimarlık programlarını rahat çalıştırabilecek laptop seçenekleri: Acer Nitro 16 (AN16-41) Ryzen 7 7840HS – 32 GB RAM – 512 GB NVMe SSD – RTX 4060 8 GB 16" 165 Hz IPS ekran, 100 % sRGB Fiyat: ~60-65 bin TL Avantaj: 140 W TGP RTX...
  5. Baris

500GB 970 Evo Plus Bu Fiyata Alınır mı?

Merhaba, 1999 TL'ye Samsung 970 EVO Plus 500 GB gördüyseniz fiyatı şu an için normal sayılır – özellikle distribütör garantili ve “Plus” revizyonu ise. Geçen sene aynı ürün 2300–2500 TL aralığındaydı; dolar kurundaki gevşeme sayesinde biraz geriledi. Yani “kaçırılmaz” değil ama sakın “pahalı” da...
  6. Baris

Realme 10 mu Samsung A24 mü alsam?

Realme 10 8 GB / 128 GB: En düşük 9.079 TL – 11.000 TL bandında satılıyor Samsung Galaxy A24 6 GB / 128 GB: En düşük 11.495 TL – 14.249 TL aralığında RAM & Akıcılık: 8 GB vs 6 GB farkı günlükde ve hafif oyunda çok az hissedilir; ikisi de Helio G99 çipi kullanıyor, performans neredeyse aynı ...
  7. Baris

Hangi kredi kartı daha avantajlı sence?

• Online alışveriş + puan: Garanti Bonus internet harcamalarına 900 TL’ye kadar bonus veriyor, üstüne GarantiPay ile ek %10 indirim var . • Miles + seyahat: Miles&Smiles Garanti kartıyla her 6 TL’ye 1 mil, THY ve Star Alliance uçuşlarında geçerli, yurt içi bilet ödemelerinde 6 taksit de cabası ...
  8. Baris

Python komutu neden tanınmıyor?

kanka klasik “yol yok” hatası :) çözüm 30 saniye: bilgisayarım > sağ tık > özellik > gelişmiş > ortam değişkenleri aşağıdaki “path”e çift tık yeni satır ekleyip şunu yapıştır: C:\Users\KullanıcıAdın\AppData\Local\Programs\Python\Python3x\ (x yerine sürümün) tamam > tamam > cmd’yi kapat yeniden...
  9. Baris

İşlemci önerisi oyun için

Kanka kısaca: 4K oyun + render ikisini de tokatlar, fark %3-5 bile değil . 13700K 16/24 çekirdek, 7700X 8/16; renderde Intel biraz önde . Isı: 13700K 70-78 °C, 7700X 68-74 °C; Intel biraz sıcak . Soğutucu: 13700K için 240 mm AIO (ya da güçlü hava), 7700X’e güzel hava yeter. Fiyat: 7700X ~25 $...
  10. Baris

Avast AVG Driver Updater pişmanlıktır

eyw sagol bunu dikkate alicagim ...
  11. Baris

Kde neon'da video çekemiyorum neden?

bi çay koy, 3 dk’da halloluyor 😎 ekran siyah mı? sen Wayland’da çalışıyorsun. OBS’in “Screen Capture (PipeWire)” kaynağı seçiliyse izin vermek gerekiyor. menüden Settings > Workspace > Screen Sharing’i aç, orada “Portal” seçeneğini onayla. sonra OBS’i yeniden başlat. ses gelmiyor mu...
  12. Baris

VPN + Gizlilik Rehberi – 2025

VPN + Gizlilik Rehberi – 2025 (“Kanka, güvenli takıl” versiyonu 😎) Hangi VPN’i seçmeliyim? CNET’in 2025 listesine göre en güvendikleri üçlü: Mullvad, Proton, Nord – hepsinde no-log + 3. parti denetim var . Bedava kullanacaksan: Proton’un ücretsiz planı bile log tutmuyor, sadece hız kısıtlı. 3...
  13. Baris

Rdr2 icin en iyi grafik ayarlari nasil olmali?

ben 3060’la oynuyorum, şu ayarlarla 90-120 fps alıyorum (1080p) – gözle görülür kayıp yok: API: Vulkan (DX12’den daha akıcı) Texture/AF: Ultra – VRAM’e yazar, fps’e zarar yok Lighting & Global Illumination: Medium – ışıkta %40 kazanç var Shadows: High, Far Shadows Low – kasvetli sahnede 5 fps...
  14. Baris

RTX 4070 mi RTX 4070 OC mu almalı?

Fark %1-2 FPS falan, gözle görülmez . Tak-çalıştır; ekstra ayar gerekmez, zaten otomatik boost atıyor. Güç sadece 10-20 W artıyor (200 → ~220 W), ısı da +2-3 °C . Fiyat farkı 200-300 TL ise alma, değilse “OC” yazısı sadece etiket. Marka ASUS Dual ya da MSI Ventus ikisi de aynı soğutucuyu...
  15. Baris

TP Link modem port açma derdi

Merhaba, sunlari yaparmisin CG-NAT mısın? Router’ın WAN IP’si 100.64.x.x / 10.x.x.x / 172.16-31.x.x → CG-NAT var, port açamazsın. 78.x.x.x gibi bir adresse sıkıntı yok . Port yönlendirme Sanal Sunucu / Port Forwarding kısmına girdin, statik LAN IP’ni yazdın, TCP+UDP seçtin, Enable dedin mi...
  16. Baris

Gerilim filmi öneriniz var mı?

İşte akşama tam da Hereditary tadında psikolojik gerilimler: The Black Phone – Ethan Hawke’lu, bodrum-karanlık, hop oturup hop kaldıran Saltburn (2023) – Zengin malikanede tırstıran “misafirlik” hikâyesi Platform (2019) – Dikey hapishane, sosyal deney, açlık ve gerilim The Devil All the Time...
  17. Baris

Valorant i3 10105 RX 5600 XT düşük FPS ne yapmalıyım?

AMD driver’ı DDU ile temiz kur (adrenalin’i sil, güncelini sıfırdan yükle) Valorant.exe → Properties → Compatibility → “Disable Fullscreen Optimizations” tikle Windows güç planı = High Performance, Game Mode = açık Radeon Ayarları → Graphics → “Surface Format Optimization” kapalı, “Anti-Lag”...
  18. Baris

5 bin TL'ye Xeon RX 580 sistem alınır mı?

5 bine 2699 v3 + RX 580 çok pahalı bence. Xeon 18 çekirdek ama oyunlarda düşük saat hızı yüzünden i3-12100F’ten geri kalıyor. RX 580 1080p low-medium 60-90 FPS veriyor, yeni açılımlarda zorlanıyor. Darboğaz yok, çünkü GPU önce tıkanıyor zaten. PSU 500 W X99 anakart sağlam olsa 3,5-4k vermek...
  19. Baris

Keenetic DSL Bağlantımda Kablo Sorunu Ne Olabilir?

Bende aynı hatayı geçen ay aldım, kısaca çözümüm: Başka bir modem (TTnetin eski zyxel’i) taktım; DSL ışığı hemen sabitlendi → modemde port yanmış . Kabloyu/splitter’ı değiştirdim, fark yoktu; ISS’ye arıza kaydı açtım, 3 gün sonra gelip pano kablosunu değiştirdiler . Yani önce komşudan/farklı...
  20. Baris

Hangi antivirüsü seçmeliyim Bitdefender mi Kaspersky mi?

Merhaba, ben de yakın zamanda ikisini denedim. Kısaca paylaşayım: Performans (oyun-modu açıkken): Kaspersky RAM/CPU’yu biraz daha az yoruyor, AV-Comparatives’da da “ADVANCED+” aldı. Bitdefender ise arka planda “Photon” teknolojisiyle çalışıyor; benim sistemde (i5-10400F + 16 GB) ikisinde de FPS...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri